Canita antiscurgere la copii intre 7-9 luni

Intre 7 si 9 luni mamicile nu prea mai alapteaza copilul. De aceea, ele regur la canita antiscurgere. Aceasta e o modalitate de a face trecerea de la alaptat la un biberon. Aceasta canita este din plastic, are un capac si un orificiu prin care copilul poate bea laptele fara sa verse lichidul. Trebuie sa fii foarte atenta la materialul din care este produsa aceasta canita pentru a nu risca sa il lovesti la gingii, sa il raneasca sau sa il zgarie. Pe langa obisnuita cu trecerea de la alaptarea naturala, la cea cu biberon sau din canita, aceasta canita va avea un rol important in dezvoltarea coordonarii mana-gura a copilului.

La inceput, copilul nu va sti sa bea dintr-o cana normala fara a varsa lichidul pe jos. De aceea este foarte important sa ii achizitionezi o cana antiscurgere. Un copil este pregatit sa bea dintr-o astfel de cana, pe la varsta de 7-9 luni. Trebuie sa il incurajezi sa foloseasca o astfel de cana in momentul in care simti ca copilul tau este pregatit pentru asa ceva. Specialistii spun ca utilizarea indelung a biberonului poate caria dintii, de aceea ni se recomanda sa ne invatam copilul sa foloseasca o cana pana la varsta de 1 anisor.

Cand putem face trecerea de la biberon la o cana antiscurgere?

Bineinteles, exista diferente de la copil la copil. Un copil se poate acomoda foarte repede cu canita antiscurgere in timp ce un altul, se poate obisnui foarte greu. Poti incepe cu o canita antiscurgere cu o duza dintr-un material moale, ceva asemanator sfarcurilor si nu cu una din plastic tare care il poate incomoda.

  • Invata-l pe micutul tau cum trebuie sa foloseasca cana, sa o duca la gura, inclin-o si arata-i cum trebuie sa bea.
  • Incearca mai multe modele de canite. Poate copilul tau nu se poate adapta unui anumit tip de canita, si de aceea trebuie sa incerci cat mai multe pana cand iti vei da seama care este mai potrivita pentru copilul tau.