Calificarea Romaniei la Euro 2016

Inca din iarna am aflat si am putut sa ne bucuram de marea veste ca echipa nationala a Romaniei s-a calificat in preliminariile pentru Campionatul European din 2016.

Echipa nationala a Romaniei a fost extrasa din urna a treia si conform tragerii la sorti ce a avut loc la Nisa, echipa tricolora a fost repartizata in Grupa F a Euro 2016.

Alaturi de echipa noastra nationala, in aceasta grupa se mai afla si echipele nationale ale urmatoarelor tari: Ungaria, Grecia, Finlanda, Irlanda de Nord si Insulele Feroe.

In cadrul turneului final din Franta, in premiera vor ajunge 24 de echipe nationale europene din cele 55 care erau la inceput in cursa, in urma unor calificari euro 2016.

Fiecare grupa a Euro 2016 are in componenta 6 echipe nationale ce se vor lupta pentru castigarea unui loc in finale si pentru obtinerea Cupei Euro 2016. Grupele sunt 9 la numar si cuprind unele dintre cele mai bune si pasionate echipe de fotbal din lume, printre care de altfel se numara si Romania.

La tragerea la sorti din Franta, pentru stabilirea grupei in care vor juca romanii au stat drept martori Victor Piturca si Anghel Iordanescu, selectioneri, antrenori si fosti jucatori profesionisti de fotbal din Romania.

Echipa noastra nationala poate sta linistita si poate respira usurata dupa ce a aflat rezultatele extragerilor si clasificarilor in grupe, pentru ca echipele alaturi de care vor juca nu sunt atat de dure si de puternice ca altele din restul celorlalte 8 grupe.

Romania a scapat de a concura cu Olanda, Spania sau Germania, Suedia, Ucraina sau Belgia, in schimb avandu-le aproape pe nationalele Ungariei, Finlandei, Insulelor Feroe si Irlandei de Nord, echipe mai putin cunoscute pentru valoarea sau dedicatia lor pe stadion.

In cadrul acestei grupe, nationala noastra condusa de Victor Piturca va trebui sa tina din nou piept Greciei, care ne-a invins la barajul pentru Cupa Mondiala din acest an. Spre deosebire de greci, cu care avem o experienta mai putin placuta, cu ungurii ne vom putea descurca usor, avand in vedere faptul ca i-am invins atat de suor anul trecut in preliminariile din cadrul turneului final din Brazilia.

In turneul final din 2016 vor merge doar formatiile plasate pe primele doua pozitii, mai mult de atat si cel mai bun loc 3 din cele 9 serii de calificare. O clasare a locurilor 3 se poate face prin eliminarea rezultatelor cu ultima clasata din grupele cu 6 echipe.

Celelalte 8 echipe nationale de pe pozitia a treia se vor disputa in toamna anului 2015, in cadrul unor partide de baraj tur-retur pentru a avea loc desemnarea ultimelor, dar nu cele din urma, 4 formatii care vor merge intr-un final la Euro 2016.