Boon Island Lighthouse

Cea mai infricosatoare legenda si poveste cu fantome dar si cea mai tragica dintre toate, ce inconjoara Boon Island Lighthouse se invarte in jurul unei femei numite Kathleen Bright.  In mijlocul anilor 1800, Kathleen a devenit tanara mireasa a administratorului farului de la Boon Island. Aceasta s-a mutat in cadrul farului cu noul ei sot cu putin dupa nunta pe care au avut-o, pentru o perioada ce credea ea ca va fi cea mai frumoasa din viata ei.

De aici, povestea are multe suisuri si coborasuri. O versiune a povestii legendare dezvaluie faptul ca administratorul farului a inceput sa se imbolnaveasca foarte grav la putine luni dupa ce acestia s-au mutat acolo. Sotia sa a avut tot timpul grija de el, neodihnindu-se macar, chiar si pe timpul unei furtuni periculoase si terifiante ce s-a abatut asupra marii, insa acesta a decedat in timpul furtunii.

In stare de soc, Kathleen a urcat cele 168 de scari ale farului in mod continuu timp de cinci zile pentru a ajunge la lumina. In timpul acesta, nu a dormit deloc si nici nu a mancat nimic. In a sasea zi, lumina s-a stins. Localnicii s-au grabit pe insula pentru a investiga ce s-a intamplat si au descoperit-o pe Kathleen aiurind la intamplare prin far. Aceasta era flamada, epuizata si sarita de pe fix de mult din cauza melancoliei si tristetii.

O alta versiune a povestii ar spune ca administratorul s-a inecat dupa ce a cazut de pe stanci, in incercarea sa de a lega de tarm barca de pe insula cu care se transportau acestia. Kathleen l-a tras din apa si l-a carat pana in spatele farului, unde a depozitat trupul acestuia neinsufletit la capatul scarilor.

Apoi, aceasta a incercat tot asa sa urce pana la lumina din far timp de cinci zile fara a manca sau a dormi, iar cand au descoperit-o localnicii in a sasea zi, aceasta statea la capatul scarilor tinand in brate capul sotului sau decedat. Aceasta a fost luata de acolo de localnici si ingrijita de catre acestia, insa a murit la putin timp dupa asta.