Beneficiile consumului de oua

Ati auzit probabil ca un consum moderat de oua este benefic pentru sanatate ?Sau ca persoanele care consuma la micul dejun oua poate slabi mult mai usor decat o persoana care nu consuma ?Iata ce ar trebui sa stii despre consumul de oua, cantitatea pe care trebuie sa o consumi pentru a avea un stil de viata sanatos.

In primul rand,trebuie sa stim ce inseamna un consum moderat de oua.O persoana sanatoasa trebuie sa consume saptamanal intre 2-5 oua, de la gaini crescute in aer liber si hranite ecologic.Evitati prajirea oualor in ulei.Este recomandat sa consumam oul fiert, cu galbenusul moale.Specialistii spun ca in cazul in care consumam galbenusul fiert prea mult, acesta poate deveni toxic.

Ce beneficii aduce consumul moderat de oua ?Cum ne poate influenta aceasta viata ?

Ouale contin vitamina B si compusi nutritivi numit colina cu rol in functionarea celulelor sistemului nervos.Asadar, ouale protejeaza sistemul nervos. De asemenea, sunt recomandate femeilor insarcinate deoarece contribuie mult la dezvoltarea creierului fatului, prevenind aparitia sindromului Down sau a dementei.

De asemenea, ouale previn aparitita cancerului si a bolilor de inima.Acestea reduc riscul de cancer si bolile cardiovasculate.

Ouale au rol si in protejarea ochilor de boli, avand in compozitie vitamina A, D si E, luteina si zeaxantina.

Un mic dejun bogat in proteine, adica un mic dejun format din oua te va face mai rezistenta tentatiilor culinare conform unui studiu realizat in anul 2013.Ouale consumate la micul dejun te pot ajuta sa scapi de kilogramele acumulate in plus.

Proteinele dein oua reduc hipertensiunea, avand o actiune similara medicamentelor prescrise pentru aceasta afectiune.

De asemenea, consumul de oua imbunatasteste puterea de concentrare.Datorita proteinelor, aminoazicilor, vitaminelor A, acidului folic, fierului, calciului, care sunt foarte hranitoare, ouale de gaina sunt cele mai consumate alimente.

Ouale previn aparitia chegurilor de sange.Ele scad riscul de accident cerebral si previn aparitia cheagurilor de sange.