Arome minunate pentru o stare de bine

Cu totii stim ca anumite arome ne pot aduce aminte de diferite momente din viata noastra, din copilarie sau de oamenii pe care ii iubim atat de mult, dar de asemenea anumite arome ne pot face sa ne simtim mai bine in anumite situatii.

Importanta aromelor in viata de zi cu zi

Eu consider ca mirosurile si aromele diverse sunt subestimate in viata noastra de zi cu zi. Insa, poti face multe cu ajutorul lor pentru a-ti imbunatati starea de spirit, indiferent de cum te-ai simti.

Diferitele arome si esente parfumate iti pot crea diferite stari de spirit; aceasta aducere la cunostinta poate fi foarte de folos si pentru tine. Uite cateva arome minunate care te pot pune intr-o stare de spirit mai buna indiferent de momentul zilei.

Mirosul de cafea

Aroma de cafea ne-a facut mereu sa ne simtim confortabil si protejati, indiferent de starea in care ne gaseste. Nu poti doar sa mirosi cafeaua fara a si dori o ceasca din aceasta licoare minunata.

Insa, chiar daca nu iti place cafeaua ca si bautura, te poti folosi mereu de aroma acesteia din parfumuri pentru a te elibera de stres si de anxietate.

Levantica

Binenteles, cu totii cunoastem proprietatile levanticii si mirosul sau usor proaspat. Aceasta planta este folosita in aromarea lumanarilor si in uleiurile esentiale, insa si ca nota de parfum perfecta pentru stari destresante si relaxante.

De asemenea, lavanda poate fi folosita si pe post de condiment pentru gatit. In Franta, levantica este folosita ca si condiment si adaugata la supe, peste sau pui si chiar si la legumele fierte sau gatite.

Ciocolata

Ciocolata este cunoscuta in toata lumea pentru proprietatile sale foarte benefice. Chiar si mirosul acesteia, daca nu gustul, poate fi foarte de folos pentru tine. Ciocolata este cel mai bun afrodisiac din cate se stie. Te va face sa te inveselesti pe loc si sa te simti mai plin de energie de indata.

Si trebuie sa recunosti ca aroma de ciocolata calda alba sau neagra nu iti va da nici un surplus de greutate, asadar poti cumpara un parfum care sa aiba aroma de ciocolata dintre aceste parfumuri ieftine, dar de calitate si persistente.

Vanilia

Se spune ca aroma de vanilie este una dintre cele mai benefice arome de plante sau de parfumuri care iti poate alunga starea de depresie. Pe langa asta, te poate ajuta foarte mult in lupta impotriva oboselii si anxietatii.

Insa, ca si ciocolata, si vanilia este foarte cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace. Oamenii folosesc vanilia inca din vremurile de demult si inca este foarte populara printre noi datorita prospetimii si dulcetii sale.

Sunt sigura ca o multime de oameni care vor citi toate acestea, vor avea parte de o noapte romantica cu lumanari parfumate de vanilie.

Aroma de trandafiri

Uleiurile esentiale sau parfumurile cu aroma de trandafiri sunt printre cele mai populare astfel de produse. Aroma de trandafiri este folosita pentru mai multe intrebuintari, una dintre acestea fiind industria parfumeriei.

Petalele de trandafir au un miros fin si suav, si cateodata le poti folosi chiar si la gatit. Gemul de petale de trandafir sau serbetul sunt cele mai bune dulciuri de savurat.