Afectiuni medicale bizare

O femeie din Noua Zeelanda nu mai avea nici o speranta cum ca ar putea sa isi recapete vederea pe care si-a pierdut-o la varsta de 11 ani. Apoi, intr-o buna zi aceasta s-a lovit la cap in mod accidental si s-a trezit a doua zi dimineata cu vederea imbunatatita, de fapt cu totul restaurata.

Cand era copil, Lisa a fost disgnosticata cu o tumora care apasa atat de mult pe nervul sau optic incat aceasta si-a pierdut vederea. Doctorii nu au putut face nimic pentru Lisa, care in cele din urma a invatat cum sa se confrunte cu afectiunea ei si sa isi ia un caine insotitor pentru orbi.

In mod indirect, Ami, cainele ghid, a ajutat-o pe Lisa sa isi recapete vederea. Intr-o noapte din anul 2000, Lisa a ingenunghiat pe podea pentru a-si imbratisa si pupa cainele mult iubit de noapte buna. Aceasta a dat cu capul mai apoi de masuta de cafea in timp ce incerca sa ajunga la Ami.

Nimic nu s-a intamplat pe loc, in afara faptului ca a avut o mica durere de ap, insa atunci cand Lisa s-a trezit a doua zi dimineata, nu mai era nimic in intuneric. Aceasta putea vedea la fel de bine ca inainte de a-si pierde vederea. 14 ani mai tarziu, Lisa inca vede bine si clar.

Trismusul (falcile blocate) este o afectiune obisnuita la caini, insa un caz asemanator la un nou nascut a uimit si a socat totodata lumea medicinii din Ottawa mai devreme in acest an.

Micutul bebelus nu putea sa isi deschida gura ca sa planga atunci cand a fost nascut in luna iunie 2013, si si-a petrecut primele 3 luni din viata intr-un spitalin timp ce doctorii au incercat sa-si dea seama cum ar putea sa il ajute. Incapabili sa il ajute pe micut in deblocarea falcilor sale, doctorii l-au trimis in cele din urma acasa si au confirmat parintilor copilului ca nu exista nici un motiv pentru afectiunea bebelusului lor.