Sfaturile nutritionistilor

Daca nu ai timp sa mergi la nutritionist,sau nu vrei sa mergi, afla care sunt alimentele pe care orice nutritionist iti va recomanda sa le eviti.

  • Sandviciurile ambalate de la supermarket.In momentul in care iti este pofta sa mananci un sandvici cel mai indicat este ti-l prepari singur, de acasa.Poti folosi paine neagra si mezeluri de casa.Sandviciurile din comert sunt facute din paine alba, multe grasimi saturate, branzeturi grase, maioneza, sunca si alte mezeluri de calitate inferioara.
  • Aripioarele picante de la fast-food. De asemenea, daca vrei sa mananci aripioare, iti poti pregati acasa acest tip de mancare fara sa il prajesti.Cele din comert sunt pregatite in mult ulei, contin foarte multa sare, conservanti si grasimi neindicate unui stil de viata sanatos.
  • Maioneza din comert este cea mai nesanatoasa deoarece contine foarte multe grasimi si foarte multi conservanti artificiali.Clasica maioneaza facuta in casa, din oua si ulei este mult mai sanatoasa.
  • Supa la plic trebuie sa lipseasca cu desavarsire din meniul nostru zilnic.Ele sunt foarte periculoase pentru persoanele cu probleme cardiace, care sufera de diabet sau au probleme cu rinichii.Daca consumam zilnic supele la plic, organismul nu va avea o imunitate prea buna si va provoca probleme ale stomacului.
  • Somonul este o bogata sursa de omega 3 si omega 6.Somonul din comert contine foarte multe toxine : plumb, dioxina, cadmiu si antibiotice care anuleaza calitatile nutritive ale somonului.
  • Branza topita este foarte periculoasa pentru organism.Daca iti place sa folosesti branza topita in sandviciuri, foloseste o branza tartinabila.
  • Nu folosi dresinguri de salate. Chiar daca un dresing ne poate usura munca, renunta sa le folosesti. Acestea contin produse chimice, conservanti, zahar, fructoza din sirop de porumb sau ingrediente modificate genetic.
  • Daca toata lumea recomanda iaurtul si il considera benefic pentru sanatate, ei bine, lucrurile nu sunt deloc asa.Iaurtul contine lactoza, cazeina si alte componente lactate. Nu alege niciodata iaurturi cu fructe sau arome. Foloseste miere sau fructe pe care le pui tu in iaurt si astfel acesta va fi mai sanatos.